Tomten

Några dagar innan vi kom hem från Thailand började Onsala Grävaren (vårt byggföretag) att gräva på tomten. Vi blev jättechockade över hur fort byggarna hade arbetat. Tyvärr så var marken blötare än vad vi hade hoppats på och de hade fått gräva djupare. Jorden som blev över användes till att plana ut tomten och höja den ca 30cm. Vi slapp forsla bort jord då vår granne ville ha det vi inte behövde. Skönt!






I torsdag göts (ja, det stavas faktiskt utan j, märkligt..) plattan för både huset och garaget. På tal om garaget så hade vi bestämt att vi endast skulle gjuta plattan nu och bygga garaget kanske nästa år. Men vi funderar på att göra det nu ändå. Om det går.. Vi gjorde en mycket större vinst på lägenheten än vad vi räknat med även om vi drar bort kostnaden på garaget. Det vore ganska bra att slippa ha en byggarbetsplats nästa år och samtidigt skönt att få det gjort. Vad tycker ni? 






Imorgon kommer huset! Det går fort! Riktigt fort! Ska dit och fota imorgon så fort jag vaknar :)



Kommentarer
Postat av: malincatrin

Gällande garaget: gör vad som känns bäst och vad ni orkar med. Alltid skönt att bli klar med större projekt och slippa byggarbetsplats nästa år - för nästa år vill ni nog göra tomten.

De är alltid svårt med avvägningarna, vad man ska hinna med. Vi hade inte tänkt lägga trall eller marksten men kommer nog tänka om. Iaf göra en liten altan eftersom vi flyttar in redan i början av juni och definitivt marksten innan det blir höst/vinter ute - för att slippa dra in alla skit.

Svar: Jag ska kontakta Eksjöhus angående garaget och se vad dom säger.
Vi flyttar in i slutet av september så vi kommer vänta med altanen till nästa vår. Precis som du skriver så är det svårt med avvägningarna. Marksten hade varit skönt att lägga innan höst/vinter...
/vagentilllyckan.blogg.se

2014-04-09 @ 07:43:56
URL: http://villaaroma.se
Postat av: Michaela

Vad roligt att jag hittade er blogg! Vi är precis i startgroparna för att skriva papper för tomt och hus. Ser att ni funderat kring garage. En undran, har ni fått in några prisuppgifter på garage? Vi sitter och velar om vi ska ta allt direkt eller om vi ska bo in oss och ta det året efter. Fast samtidigt är vi i behov av garaget och förråd för att förvara mycket av trädgårdsgrejerna vi tar med oss från vårt nuvarande hus.
Följer din blogg och hoppas på mer uppdatering :)!

Svar: Kul att ni bygger hus :) Bästa vi gjort!
Vilket husföretag och vart? Har du en blogg?
Vi bestämde oss för att bygga själva under våren med hjälp av min pappa och systers sambo (snickare) eftersom de företagen vi kontaktade ville ha ca 200.000kr extra för ett isolerat garage utöver plattan som kostade oss 75.000kr. Lite för dyrt..
Vi kommer istället att köpa en färdig byggsats och montera ihop det själva. Jag hade väntat med garaget och byggt/köpt en friggebod/vedskjul istället ifall ni ändå tänkt ha en.
Vi har inget internet hemma än så jag har inte kunnat lägga upp nya inlägg.. I början av nov får vi äntligen Fiber. Det ska bli sååå skönt!
/vagentilllyckan.blogg.se

2014-10-04 @ 21:16:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0