En "liten" miss

Förra veckan när vi var och tittade på huset så såg vi något som fick oss att undra.. Det var ett hål borrat i fasaden med en oranget rör. Vi kunde inte lista ut vad det var. Vi frågade målarna som var på plats och Martin sa - Det kan väl inte vara för ringklockan, eller?  Målarna skrattade och svarade - nä verkligen inte, vem skulle sätta den där?
Vi tog en bild och skickade till elektrikern. Vi fick ett svar ganska omgående. Jepp, det är där ringklockan ska sitta.
 
 
Ångesten växte i magen.. Dom kan väl inte sätta ringklockan en meter från dörren? Ska man gå förbi dörren och plinga på och sedan gå tillbaka? Dessutom ser det jättefult ut att ha den där! Visst man kan borra ett nytt hål och flytta på den men vad gör man med hålet i fasaden? Sjävklart måste dom lösa det. Vi ringde elektrikern först som sa att dom kan flytta den. Han tyckte att vi skulle be snickarna flytta panelen med hålet 4 snäpp åt vänster. Visst det är en kompromiss, men problemet är att det sitter redan ett ventilationsgaller där. Vilket innebär att panelen endast kan flyttas 3 snäpp istället. Men vi vill ju ha den på "dörrkarmen". När man lägger ner så mycket pengar på att bygga ett hus så borde man få välja vart man vill ha ringklockan. Idag pratade vi med byggaren (Onsala Grävaren) och utan det minsta tjafs så svarade han att dom löser det, vi behöver inte oroa oss och att dom byter den panelen och flyttar på ringklockan. Stort plus! Så himla skönt att det löste sig!

Kommentarer
Postat av: malincatrin

Vår elektriker gjorde också ett liknande misstag och borrade ut ett eluttag på fel vägg vid ett hörn. Vi orkade inte tjafsa (ert fall är värre och hade jag aldrig gått med på) så de får sitta "fel".

Svar: Det är inte kul att kompromissa när man bygger sitt drömhus, men man måste vara medveten om att det kan uppstå fel och i vissa fall är det inte värt att "tjafsa" och i andra måste man verkligen stå på sig.
/vagentilllyckan.blogg.se

2014-05-29 @ 08:01:49
URL: http://villaaroma.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0