Thuja Brabant eller Smaragd?

Vi vill ha en Thujahäck för att minska insyn när vi är på altanen eller i trädgården. eftersom vi ville ha en vintergrön häck som växer bra och inte är allt för dyr. När häcken nått ungefär +160cm hög kommer den friseras. Frågan är om vi ska ha Thuja Brabant eller Smaragd? Brabanten är billigare och yvigare medan Smaragden är grönare och mer som en pelare. Smaragden kräver mindre underhåll än Brabanten, och båda växer bra på höjden men man behöver fömodligen fler plantor med Smaragden om den ska vara tätare då den växer mer på höjden än Brabanten som växer åt bredden. Smaragden har en finare färg och blir inte lika gul i toppen under vintern. Hur har ni som vill ha eller redan har en Thujahäck valt? 
 
Thuja Brabant
 
 
Thuja Smaragd
 
 

Kommentarer
Postat av: Sanna

Hej!

Vi har planterat 53 meter Brabant under helgen så vilken som får min röst står nog rätt klart! :)

Lycka till!

Svar: Ok! Det lutar sig mot Brabant faktiskt :) Hur många planterade ni per meter och hur höga?
/vagentilllyckan.blogg.se

2014-04-19 @ 18:59:37
Postat av: Sanna

Vi planterade med 45 cm mellanrum, sen köpte vi i strl 80-100 cm höga! :) Smaragden är fin men gör sig bättre som "träd" än som häck i mitt tycke :)

Svar: Vi har tittat på samma höjd och kommer att plantera med liknande mellanrum. Ju fler vi pratar med desto mer lutar det åt Brabant som häck :) Tack för ditt svar!
/vagentilllyckan.blogg.se

2014-04-20 @ 09:29:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0