Ritningar

Här kommer ritningar på fasaden på huset :)
 
Framsidan av huset
 
 
Baksidan av huset, mot trädgården
 
Groventrén, mot garaget
 
Huset kommer att vara helt vitt med ljusgrått tak, dörren till groventrén kommer att vara vit men entrédörren på framsidan och all liggande panel på första bilden runt det smala fönstret kommer att vara ljusgrått. Jag älskar vitt och tillsammans med grått så kommer det nog bli väldigt fint. 
 

Bygglov

Nu har vi äntligen fått vårt bygglov! Vi ansökte ett bygglov för både huset och även ett garage. Bottenplattan för garaget läggs samtidigt som huset men vi kommer att bygga garaget året efter. Varför? Jo för att det är billigare att lägga plattan samtidigt som huset än att göra det när vi planerar att bygga garaget men även för att vara säkra på att kunna placera huset och garaget som vi ville.
I vårt kontrakt med säljarna till tomten står det att om vi inte får placera huset som vi vill så går köpet tillbaka. Jag rekommenderar alla att göra så då det finns många regler kring vart man får placera hus och garage plus att grannar har även något att säga till om. Med tanke på att vår närmsta granne även är säljaren till tomten så var det inga problem :)
 
 
 
Vi var på banken i fredags och som tur va så kunde vi lägga tomten på bolånet vi har nu i lägenheten. Våra boendekostnader kommer att öka men det kostar oss mycket mindre än om vi skulle ta ett banklån. Vi har även sålt vår lägenhet till ett rekordpris, den nya ägaren flyttar in i april :) Känner mig mycket mindre stressad... Alldeles lagom innan årets slut! 

Planlösningen

Här kommer planlösningen till Eksjöhus Lyckan Funkis Vinkel! Det finns så mycket jag älskar med huset! Den öppna planlösningen mellan vardagsrummet och köket med ryggåstak och en takhöjd på nästan 4m, helt fantastiskt! Just ja, vi har ett takfönster i köket också :) Vi kommer att ha en braskamin på vänster sida om vardagsrummet bakom klädkammaren, man kan se det svagt markerat på planlösningen. Jag ska försöka lägga upp en ny bild där ni kan se hur vi har tänkt möblera huset.
 
 
*bilden är från Eksjöhus hemsida
 
Vi har gjort en förändring i planlösningen; i ett standard kök så är köksön 200cm bred och 60cm djup med en bardel med plats för två personer kan sitta på barstolar. Jag tyckte aldrig om det, dels för att vi kommer aldrig sitta där och för att bardelen är förhöjd och därför skymmer sikten mellan vardagsrummet och köket. Jag tycker om att ha middagar och älskar att laga mat och baka, därför vill jag kunna se mina gäster och känna mig delaktig även om jag står i köket. Så vi tog bort har tagit bort bardelen och la till skåp med lådor mot vardagsrummet och på så sätt dubblat köksön till 200cm x 120cm. Kommer bli härligt att baka och laga massor med mat samtidigt som jag har den finaste utsikten över vardagsrummet och vår fina vinkel med altandörrar mot trädgården.
 
 
 

RSS 2.0