Kakel & Klinkers

I vårt paket ingå det kakel och klinkers från Svenska Kakel och FF Kakel. För ett par månader sen var vi på Svenska Kakel för att fråga när vi måste ha valt klart all kakel och klinkers och hur vi går tillväga. Dom sa att det är långt kvar och att dom tar kontakt med oss i god tid. Vi dubbelkollade med byggföretaget och dom sa samma sak. Men precis som med elen så fick vi ett samtal från kakelsättaren där han undrade varför vi inte valt kakel än då han ska börja om en vecka. PANIK!
Han ringde Svenska Kakel som i sin tur ringde oss och bokade in ett möte. Som tur va så hade vi redan varit inne ett par gånger både där och på FF Kakel så vi visste vad vi ville ha och allt fanns inne på deras lager.
Mitt tips till er som bygger, dubbelkolla flera gånger när ni måste ha valt kakel, klinkers, el, färg och tapet. Tiden går fort och min erfarenhet är att kommunikationen är inte alltid som den borde vara..
 
Jag har inte namnet på kaklet vi valt till köket men det ser ut som på bilden, alltså vit med vit fog och är från FF Kakel.
 
Habitat 30DG 30x30cm Från Svenska Kakel - Kaklet är ljusare och kallare än på bilden, det liknar mer betong. Vi ska lägga det i hallen och i båda badrummen. I tvättsugan kommer vi lägga likadan fast i storlek 20x20cm. Vi ska ha en fog som heter stengrå till all klinkers.
Habitat 10DG 10x10cm Från Svenska kakel- I båda badrummen vid golvbrunnen ska vi lägga samma klinkers fast i en mindre storlek för att få till rätt fall. I det stora badrummet ska vi även ha en pelare som går upp från golvet bakom blandaren och duschen.
 
Prisma Vit matt från Svenska kakel - Vi ska ha ett vitt matt kakel på väggarna i båda badrummen, 20x30cm i det lilla badrummet och 20x40cm i det stora. Bilden är väldigt suddig, hittade tyvärr ingen bättre bild.
 
Vi var förbi huset idag och kikade in genom fönstret och såg att golvet är lagt och köket har kommit. Imorgon ska vi dit igen och då ska jag försöka fota mer. Inte långt kvar nu :) Synd bara att dom ska ha 5 veckor semester snart.. Vill ju flytta in nu så fort som möjligt ;)

Tapeter & Färg

Hela fasaden på huset kommer att målas vitt. Vi har inte riktigt valt nyans än, det vi vet är att vi inte vill ha det kritvitt eller för blankt. Vi har tänkt börja måla fasaden efter midsommar, då vi har en vecka ledigt från jobbet. Som jag nämnt tidigare, så kommer även det mesta i huset målas vitt förutom vår Walk-In-closet och fondtapeter i gästrummet och kontoret.

 
Martin har hjälpt mig med en planlösning där ni kan se hur vi har tänkt :)
 
Tapeten vi valt till gästrummet är från Boråstapeters kollektion Silent Nature 9068 och vi har tänkt ha den på samma vägg som fönstret där även en säng ska stå. Tapeten kommer att hamna bakom sängen.
 
Den här tapeten, Silent Nature 9066 ska vi ha i kontoret på samma vägg som i gästrummet. Tapeten är likadan som föregående förutom att det skimriga är på mönstret istället för bakgrunden.
 
Till vår Walk-In-Closed har vi valt den här fina tapeten, hela rummet ska bli tapetserad. Även den här tapeten är från Boråstapeter och heter Borosan 9136. Jag vill att rummet ska kännas mer som ett dressingroom med en snygg ljuskrona och en stor fin vit spegel. Hela rummet ska vara lite lyxigare.
Alla tapeter vi valt är väldigt ljusa och diskreta. Kanske lite tråkiga enligt vissa men vi älskar vitt och vill inte ha något annat. Självklart hade det kunnat bli fint med mer djärva färger och mönster men jag hade tröttnat väldigt fort.

RSS 2.0