Vår fina tomt!

Vi har letat efter en plan tomt runt 1000-2000m² i Vallda eller Onsala med kommunalt VA. Jag tittade på hemnet och blocket flera gånger om dagen. Vi var även och tittade på väldigt många tomter men det var alltid som inte kändes bra. Tiden gick och vi tittade även på hus och la till och med ett bud på ett av husen vi kikade på. Som tur är så la någon ett högre bud än vad vi ville gå upp till och vi insåg att vår dröm är att bygga ett nytt hus och att vi inte ska ge upp bara för att vi inte hittar en bra tomt.
 
 
En vacker dag dök den här tomten upp och vi kunde inte hålla oss till visningen utan åkte dit med en gång och tog en titt! Vi kontaktade mäklaren för en visning och därefter bad vi Eksjöhus komma och titta på tomten. Jag kan starkt rekommendera att man ber husföretaget att komma och titta. Det kostar inget och man kan få bra tips och råd. Dessutom är det en bra grund när man ska be om en produktionskalkylator till banken.
 
 
Vi la i alla fall ett lägre bud än utgångspriset och säljarna godtog inte det men kom med ett bra motbud och vi gick med på det :)
Innan vi skrev ett kontrakt så ville säljarna träffas för att få en uppfattning om oss då säljarna ska bo kvar i det röda huset ni kan se på bilderna. Att lära känna sina nya grannar är faktiskt en bra idé. Viktigt för våra nya grannar var att vi skulle tycka om katter då det bor tre väldigt sociala katter där. Vi har ju själva två katter så vi har inga problem med att deras katter går på vår tomt. Vi flyttar faktiskt ut på landet och det där med djur måste man bara acceptera.
 
*bilderna är från Mäklarhusets hemsida
 
Så vår fina tomt är 1028m², plan, rektangulär och det bästa av allt, vi har sol från att solen går upp tills den går ner! I området finns det flera nybyggda hus och havet är inte långt borta :)

Eksjöhus

Vår väg började egentligen i fel ände, vi valde hus först och sedan letade vi efter bra tomt. Efter ett flertal besök på Husknuten i Göteborg så blev vi förälskade i Eksjöhus Lyckan, ett en-planshus. Förälskelsen sitter kvar än idag :) Lyckan finns i flera varianter och den vi vill bygga heter Lyckan Funkis Vinkel med sadeltak. Vi försökte vara öppna och tittade på alla enplanshus i storleksklassen med likande planlösning. Vi ville absolut ha en öppenplanlösning mellan kök och vardagsrum.
Eksjöhus har en väldigt bra standard på sina hus och man behöver inte göra ett enda tillval för att få ett fint energisnålt nytt hus.
 
Här neden kan ni se huset, skillanden är att vi kommer att ha ett ljusgrå tak istället.
*Bilden är från Eksjöhus hemsida

Vår väg till Lyckan!

Jag och min blivande man Martin har länge tänkt på att bygga hus och i somras hittade vi vår drömtomt i Onsala. Jag ville skriva en blogg där släkt och vänner kunde följa husbygget men även för att kunna ge tips och råd till andra som planerar att bygga nytt. Sen är det ju alltid kul att ha hela vår resa dokumenterad för att i framtiden kunna titta tillbaka och minnas ett stort kapitel i vårt liv :) Ni är varmt välkomna att följa vår väg från tomt till hus!

RSS 2.0