En "liten" miss

Förra veckan när vi var och tittade på huset så såg vi något som fick oss att undra.. Det var ett hål borrat i fasaden med en oranget rör. Vi kunde inte lista ut vad det var. Vi frågade målarna som var på plats och Martin sa - Det kan väl inte vara för ringklockan, eller?  Målarna skrattade och svarade - nä verkligen inte, vem skulle sätta den där?
Vi tog en bild och skickade till elektrikern. Vi fick ett svar ganska omgående. Jepp, det är där ringklockan ska sitta.
 
 
Ångesten växte i magen.. Dom kan väl inte sätta ringklockan en meter från dörren? Ska man gå förbi dörren och plinga på och sedan gå tillbaka? Dessutom ser det jättefult ut att ha den där! Visst man kan borra ett nytt hål och flytta på den men vad gör man med hålet i fasaden? Sjävklart måste dom lösa det. Vi ringde elektrikern först som sa att dom kan flytta den. Han tyckte att vi skulle be snickarna flytta panelen med hålet 4 snäpp åt vänster. Visst det är en kompromiss, men problemet är att det sitter redan ett ventilationsgaller där. Vilket innebär att panelen endast kan flyttas 3 snäpp istället. Men vi vill ju ha den på "dörrkarmen". När man lägger ner så mycket pengar på att bygga ett hus så borde man få välja vart man vill ha ringklockan. Idag pratade vi med byggaren (Onsala Grävaren) och utan det minsta tjafs så svarade han att dom löser det, vi behöver inte oroa oss och att dom byter den panelen och flyttar på ringklockan. Stort plus! Så himla skönt att det löste sig!

På besök i huset

Idag körde vi till huset en sväng och tog lite bilder :) Nu är alla innerväggar resta och gipsade. Målarna var där och spacklade. Det går sååå fort! Det ser riktigt fint ut, takfönsret i köket är uppe och även om det inte syns på bilderna så var det jätteljust och fint i hela köket och vardagsrummet av bara dagsljuset. Det som fick mig att falla för huset var just att köket och vardagsrummet är ett enda stort ljust rum med taket öppet till nock.
 
Köket.
 
Takfönstret i köket.
 
Enda ljusa bilden jag lyckades ta med min iPhone.
 
Ytterdörr, hall, kök och snickarnas tjusiga solstol ;)
 
Vardagsrummet, braskaminen ska placeras till vänster och TV:n i mitten ungefär.
 
Här kommer det fina LED-spotlights över hela taket.
 
Vinkeln där matbordet ska stå.
 
Vyn från hallen genom vardagsrummet mot vinkeln.
 
I vårt kontrakt ingår ett färg- och tapetpaket. Utvändig färg ingår men inte arbetet, utan vi kommer att måla fasaden själva. På så sätt sparade vi en stor summa. I kontraktet stod det också att om vi ville ha microlitväv och två gånger målning istället för tapet så skulle det kosta 120kr/kvm. Vi trodde att detta innebar att vi skulle vara tvungna att välja tapeter i alla sovrum, hallen, allrummet för att slippa betala massa extra utöver kök och vardagsrummet vi absolut ville ha målat vitt. Som tur va så hade vi fel, efter att Martin pratat med en av målarna så berättade han att det endast skulle kosta extra om vi valt att ha microlitväv. Enligt målaren är det inte nödvändigt och vad jag själv läst så verkar det stämma. Därför har vi tänkt om och kommer att måla hela huset förutom vår Walk-in-closet, och två fondväggar i gästsovrummet och kontoret. I vårt sovrum vill Martin bygga en vit panelvägg i trä. Han hittade jättebra instruktioner på Bygg Max som ni kan se här.
 
Vårt sovrum, träpanelen kommer på väggen till höger.
 
Kontoret.
 
Gästrummet även snickarnas "fikarum".
 
Vyn från gästrummet, förhoppningsvis blir det en betydligt finare utsikt när vi är klara med trädgården. 
 
Hela uppfarten ska stenläggas och även en gång fram till ytterdörren. Det är mycket som ska göras och jag vill bara att huset ska bli klart nu så vi kan flytta in! Väntan är alldeles för lång...
 
 
 

Dyrt!

Fakturan från elektrikern med alla våra tillval blev dyrt! Jag visste att det skulle kosta en del men hade hoppats på en mindre summa.. Vi valde LED spotlights i båda badrummen, hallen, köket och vardagsrummet och priset per spot är 1300kr/st. Vi valde även bl.a. infällda spotlights i fönstret, extra dimmers för 500kr/st, extra datauttag, vägguttag, tv-uttag och utebelysning: 7st spotlights och 5st fasadlampor. Minns tyvärr inte priset på allt. Vi uppgraderade även alla uttag för 156kr/st. Vi är glada för alla tillval vi gjort och det blev precis som vi vill ha det, även om det kostar en del. Längtar såååå tills huset är klart och att vi äntligen kan flytta in!
 
Här kommer lite bilder på huset, fick inte till några bra bilder inomhus tyvärr.
Vi kommer att ha 2st Canto lampor på varsin sida om "vinkeln", ett vägguttag och en spotlight på vänster sida om huset och 2st spotlights och ett vägguttag på höger sida.
 
 
 
 
 
 
På varsin sida av köksfönstret kommer vi att ha 2st Canto lampor och 2st spotlights på varje sida om huset. Tanken är att det ska se likadant ut på framsidan och baksidan av huset förutom att vi har en extra spot över ytterdörren. Takfönster ovanför köket har inte satts in än och hela huset, även runt fönsrerna kommer att målas vitt förutom liggande panelen vid köksfönsret som ska målas ljusgrå. 

Möte med Elektrikern

Vi hade ett möte med elektrikern i tisdags. Han rekommenderade att vi skulle förbereda oss så mycket som möjligt innan mötet. Vi hade redan en idé om hur vi ska möblera huset men åkte till Husknuten (där vårt hus Lyckan finns är uppbyggt) för säkerhetsskull och hade med oss en planlösning där vi markerade ut vart vi ville ha eluttag, spottar, lampor, dimmers, strömbrytare, tv-uttag, datauttag och utebelysning. Mycket att tänka på...måååånga valmöjligheter!
Elektrikern var väldigt duktig och vi gick igenom rum för rum och gjorde våra val. På så sätt blev allt mycket lättare. Vi bestämde oss för att sätta LED spottar i båda badrummen, hallen, köket och vardagsrummet. Vi kommer även att ha 6st spottar och 5st utelampor till fasaden. Lamporna vi valt till fasaden heter Canto och är från Nordlux. Jag såg lamporna för första gången på husbloggen Villaaroma. Vi kunde inte bestämma oss för vilken typ av ljuseffekt vi ville ha och med Canto behöver man inte välja då man får med en rad olika mönster så att man själv kan välja vilken ljuseffekt man vill ha. Perfekt! Tack Villaaroma för inspirationen!

Är du tveksam till om du vill ha en utomhuslampa som lyser uppåt eller neråt - eller båda delarna? Med CANTO behöver du inte bestämma dig i förväg. Det följer en rad mönster med lamporna som gör att du blir din egen ljusdesigner. Du väljer själv ljusets form och riktning - allt beroende på vad du önskar - See more at: http://www.nordlux.se/Canto-1217.aspx#sthash.A4OwzYfa.dpuf
Är du tveksam till om du vill ha en utomhuslampa som lyser uppåt eller neråt - eller båda delarna? Med CANTO behöver du inte bestämma dig i förväg. Det följer en rad mönster med lamporna som gör att du blir din egen ljusdesigner. Du väljer själv ljusets form och riktning - allt beroende på vad du önskar - See more at: http://www.nordlux.se/Canto-1217.aspx#sthash.A4OwzYfa.dpuf
Canto kommer i 4 färger: grå, svart, galvaniserat stål och vit. Vi valde den vita som på bilden här ovan, då den gråa kändes för mörk. Huset kommer vara i vitt så jag hoppas att vi valde rätt och att det blir bra..
 
Här kan ni se hur man kan variera belysningen :)

RSS 2.0