Thuja Brabant eller Smaragd?

Vi vill ha en Thujahäck för att minska insyn när vi är på altanen eller i trädgården. eftersom vi ville ha en vintergrön häck som växer bra och inte är allt för dyr. När häcken nått ungefär +160cm hög kommer den friseras. Frågan är om vi ska ha Thuja Brabant eller Smaragd? Brabanten är billigare och yvigare medan Smaragden är grönare och mer som en pelare. Smaragden kräver mindre underhåll än Brabanten, och båda växer bra på höjden men man behöver fömodligen fler plantor med Smaragden om den ska vara tätare då den växer mer på höjden än Brabanten som växer åt bredden. Smaragden har en finare färg och blir inte lika gul i toppen under vintern. Hur har ni som vill ha eller redan har en Thujahäck valt? 
 
Thuja Brabant
 
 
Thuja Smaragd
 
 

Badrummen - Standard & Tillval

Min laptop har inte velat sammarbeta med mig, det är därför det har tagit tid för mig att skriva ett nytt inlägg. Tanken är att jag ska köpa en ny stationär när vi flyttar in i huset. Därför känns det onödigt att köpa en ny laptop nu. Vi kommer inte att bygga garaget nu med Eksjöhus, utöver plattan vi redan betalat så ville de ha 203.000kr till för ett isolerat garage 4,55m x 8,45m. Det känns alldeles för mycket... Vi kommer istället att köpa en färdig byggsats och bygga garaget själva eller anlita en snickare som gör det. Det lutar åt att Martin bygger det själv. Hur som helst här nedan kan ni se våra val för badrummen. Kakel och klinkers har vi inte valt än, det vi vet att vi vill ha vita väggar och gråa golv.
 
I lilla badrummet:
Vedum WC 23 Låda Vit - standard
 
 
Ifö Space 2000 SBNK 900 klart glas - standard
 
 
I båda bardummen:
 
Takdusch Ebro FMM 9393-000 - Tillval
 
 
Duschblandare Garda FMM 9681-0000 - Tillval

 
Blandare Garda 9653-0000 - Tillval
 
I stora badrummet:
Vedum Tidy Vit - Standard


Dusch Hafa Igloo C - Vi valde bort Eksjöhus val och köpte själva denna istället i storlek 100cm x 100cm.
 
 
 
 

Huset!

Jag och mamma körde en sväng till huset  (ja, du läste rätt! Huset och inte tomten 😊) för att fota för både bloggen och till Martin som har jobbat natt och inte kunde följa med. Helt otroligt hur fort der går! Mamma blev lyrisk och började planera hur altanen ska se ut och alla grillkvällar vi kommer att ha m.m. 

Huset ska målas vitt med ljusgrått tak.
Vårt matbord ska stå i vinkeln, där vi har altandörrar som går ut till trädgården. 
Vi funderar på att låta altanen gå lika långt ut som vändplatsen i grus.
Alltså lika djup som bildens vänsterkant.
Här kommer garaget stå.
Köksfönstret med liggande paneler som kommer målas ljusgrått. 
Grovingången till tvättstugan.

Vår fina ljusgråa ytterdörr.



Jag kan fortfarande inte förstå att det redan står ett hus på vår tomt! En sak vi inte riktigt tänkt på.. Vad ska vi ha för trappa till både entrén och grovingången? 



Tomten

Några dagar innan vi kom hem från Thailand började Onsala Grävaren (vårt byggföretag) att gräva på tomten. Vi blev jättechockade över hur fort byggarna hade arbetat. Tyvärr så var marken blötare än vad vi hade hoppats på och de hade fått gräva djupare. Jorden som blev över användes till att plana ut tomten och höja den ca 30cm. Vi slapp forsla bort jord då vår granne ville ha det vi inte behövde. Skönt!






I torsdag göts (ja, det stavas faktiskt utan j, märkligt..) plattan för både huset och garaget. På tal om garaget så hade vi bestämt att vi endast skulle gjuta plattan nu och bygga garaget kanske nästa år. Men vi funderar på att göra det nu ändå. Om det går.. Vi gjorde en mycket större vinst på lägenheten än vad vi räknat med även om vi drar bort kostnaden på garaget. Det vore ganska bra att slippa ha en byggarbetsplats nästa år och samtidigt skönt att få det gjort. Vad tycker ni? 






Imorgon kommer huset! Det går fort! Riktigt fort! Ska dit och fota imorgon så fort jag vaknar :)



Köket - våra standard val

Så nu har vi flyttat in i ett rum hos min mamma, där vi ska bo tills huset blir klart. Även fast det kommer bli jobbigt att inte ha ett eget hem med alla våra saker så finns det stora fördelar. Vi betalar ingen hyra, köper knappt någon mat då min mamma dagligen fyller kylen och hon sköter även största delen av städningen. Med andra ord lever vi ganska bekvämt ändå och kommer kunna spara en del :)
 
Här nedan kan ni se våra standard val:
 
Micro -Miele M 6040 Rostfri
 
 
Diskmaskin - Miele G 5610 rostfri
 
 
Inbyggnadshäll - Miele KM 6115 induktion
 

Spisfläkt - Thermex Blue Line Toulouse, frihängande
 
 
Kyl & Frys utsida
 
 
Frysskåp & kylskåp - Miele FN 12827 rostfri & Miele K 13820 rostfri
 
För mig är det ett måste att kylen och frysen öppnar som på blilden ovan.
Det ser inte lika snyggt ut när båda dörrarna öppnas åt samma håll.

Vårt bröllop

Vi har precis kommit hem från Thailand där vi gift oss! Jag har därför inte haft tid till att blogga..
Många har tyckt att vi är lite galna som planerade ett bröllop i Thailand samtidigt som vi bygger hus, säljer vår lägenhet och flyttar in hos min mamma tills huset blir klart. Vi hade faktiskt inte tänkt göra allt detta på samma gång. Vi planerade att gifta oss först och bokade ett bröllop på ett otroligt fint hotell i Koh Samui som heter Le Meridien Koh Samui & Spa. Kort där efter hittade vi vår tomt. Vi var ju tvungna att köpa tomten och ville inte flytta på bröllopet. Att planera ett bröllop hemifrån via Skype och mail är inte lätt. Någonstans måste man bara acceptera att man inte kan ha koll på precis allt. Min wedding planer Luke var så engagerad, nogrann och hjälpsam. Bröllopet blev precis det vi hoppats på! Alldeles sagolikt!
Vi har inte fått våra bilder än men här nedan kan ni få se ett smakprov som vår fantastiskt duktiga fotograf Michael Levin tagit och skickat till oss.

*Fotograf Michael Levin - http://mlpix.photoshelter.com
 

RSS 2.0