Nästan klart...

Nu är det verk,ligen inte långt kvar! Vitvarorna kommer på måndag och kontrollbesiktningen är på tisdag. All el är klart nu, elektrikerna jobbade på medan jag försökte fota, jag ber om ursäkt för kvaliten på bilderna.. Hade tyvärr bara min iPhone 4s med mig. 
 
 
Resultatet av mitt försök till att "blurra" elektrikernas ansikte i Paint..
 
 
Stora badrummet:
 
 
Vi ändrade oss och valde en duschvägg i 1m x 1m till det stora badrummet istället för de raka dörrarna, som ska upp på måndag.
 
 
Lilla badrummet:
 
Vårt sovrum:
 
 Klädkammaren:
Man ser svagt mönstret i tapeten. 
 
Gästrummet:
 
Kontoret:
 
Allrummet/Martins TV-spel:
 
Tvättstugan:
Ångrar att vi inte valde bort standard tvättbänken och tog HTH skåp istället.. Men men en liten miss i det stora hela.
Jag kan inte förstå att vi snart ska flytta in <3 

Insidan målad

Nu är insidan av huset helt färdig målat och snickarna jobbar på för fullt. Det är inte mycket kvar nu och elektrikern ska komma nästa vecka och göra klart all el. Tis 2/9 ska vi ha vår första besiktning och tis 9/9 andra besiktningen. Om allt är ok, flyttar vi in då :) Det känns helt overkligt!

 
 
Är jättenöjd med att vi valde att kakla fönstersmygeln.
 
 
 
En av våra underbara & duktiga målare! Medan vi står ute och målar fasaden hör jag vår äldre målare sjunga "I don't care, I love it.." - Icona Pop låten med värsta svengelskan. Det var väldigt svårt att hålla sig för skratt!
Tyvärr kunde jag inte ta bilder från alla rum då det står grejer överallt och vissa dörrar var stängda utan handtag (vågade inte försöka öppna).

Nymålad fasad!

Det var ett tag sen nu men det har stått stilla i huset pga semestertider och vi har haft fullt upp med att måla fasaden vitt. Jag visste att det skulle vara mycket jobb, men så tidskrävande och besvärligt som det faktiskt blev var jag inte riktigt beredd på. Först var vi tvungna att olja in och grundmåla ändträet på fasaden. Väldigt klibbigt! Oljan var inte som en olja utan mer som rinnande klister. Svårt att duscha/skrubba bort...
 
 
Vi fick tipset att måla varje sida av huset två ggr innan vi gick till vidare till nästa sida. Vi gjorde upp en liten plan baserad på solen (man ska inte måla i direkt sol). En sida skulle vi hinna måla en gång på en dag. Allt är målat två ggr nu förutom gavlarna för vi måste hyra en byggställning för att kunna nå upp dit och plankan ringklockan sitter på. Plankan ska bytas och ringklockan ska flyttas.
 
Entré - Före
 
Entré - Efter
 
Vinkeln - Före
 
Vinkeln - Efter
 
Ett tips jag fick från våra målare, tyvärr en dag försent, inte lämna maskeringstejp över natten och att använda sig av blå maskeringstejp som är anpassad för utomhus. Jag lämnade tejpen över natten för att jag tänkte att jag ska ändå måla fönsterna imorgon igen. Det resulterade i att tejpen fasnade på den målade ytan och vi fick skära försiktigt bort det med ett rakblad. det var tidskrävande och riktigt jobbigt. Ta bort tejpen med en gång när du målat klart så blir resultatet mycket bättre. Tejpa om dagen efter, det lönar sig inte att ta några "genvägar".
I slutändan blev det jättebra ändå och det känns fantastiskt att huset är vitt! Vi hade inte klarat det utan våra underbara vänner och familjemedlemmar som hjälpte oss med att måla, eller bara komma förbi med kaffe & fika eller vattenmelon när vi höll på att dö i värmen och behövde lite energi ;)

RSS 2.0